fbpx

Proč potřebuji k registraci dědictví v Kanadě právníka?

Formalizace závěti je proces, při kterém se dědictví rozdělí mezi vaše dědice. Samotný proces však může být zdlouhavý a plný složité terminologie. Není divu, že se mnoho rodin a správců pozůstalosti obrací na právníky, aby vyřešili případné problémy s dědictvím, které se během tohoto složitého procesu vyskytnou.

Pravdou je, že zkušení odborníci na dědictví z advokátní kanceláře Advokát v Evropě LLC jsou osoby s právními a účetními zkušenostmi, které mohou vyřešit obrovské množství otázek týkajících se závěti a často i celého procesu.

To je důležité vědět, protože náš odborník na dědictví si obvykle účtuje méně než polovinu poplatku advokáta v Kanadě, který si může účtovat více než 250 nebo dokonce 400 dolarů za hodinu. Rodiny mohou v případě potřeby ušetřit spoustu peněz tím, že vyhledají právníka z naší kanceláře.

Kdy skutečně potřebujete právníka v otázkách dědictví v Kanadě?

  • DOHODY

Někdy je třeba během dědictví v Kanadě připravit právní dokumenty, jako jsou listiny o výlučné odpovědnosti, aby se splnilo poslední přání zesnulého nebo aby se dědicům pomohlo řádně vyřídit dědictví.

Řekněme, že bratr a sestra zdědí po rodičích rodinnou restauraci, ale sestra chce svůj podíl prodat bratrovi. Kupní smlouvu mezi bratrem a sestrou a případné další smlouvy připraví advokát. Pokud však dědicové nemovitost pouze vlastní a neplánují žádné významné změny vlastnictví, nemusí být najímání právníka nutné.

  • KONFLIKTY

Bohužel se po smrti mohou objevit problémy s dědictvím v Kanadě, které způsobují napětí nebo dokonce nepříjemné spory mezi dědici. Viděli jsme, jak majetková řízení rozdělují rodiny, jak se jejich členové mezi sebou hádají. Advokát může pomoci tyto situace zmírnit a zachovat rodinnou harmonii.

Pokud se například domníváte, že by závěť měla být prohlášena za neplatnou; ať už z jakéhokoli důvodu; měli byste se obrátit na advokáta, který bude pozůstalost vyřizovat. Nebo se zemřelý znovu oženil a s druhou manželkou měl více dětí. Děti z prvního manželství se mohou domnívat, že nedostaly spravedlivý podíl z majetku svých rodičů. Obě strany mohou v této situaci potřebovat advokáty, kteří je budou zastupovat a pomohou spor vyřešit.

Vzhledem k těmto emocionálním otázkám souvisejícím se závětí je někdy lepší přizvat advokáta, který může stranám pomoci vyřešit případné konflikty co nejdříve a vyhnout se soudnímu řízení, aby se zkrátila doba trvání konfliktu.

  • SOUD

Pokud potřebujete kontaktovat soudce během dědického řízení, budete pravděpodobně potřebovat advokáta. Někdy jsou například závěti nebo jiné dokumenty o pozůstalosti napsány nejasně a dědicové potřebují k jejich výkladu odborníka. V soudní síni budou chtít advokáta, který předloží závěť nebo pozůstalostní dokumenty k výkladu.

Pokud někdo závěť zpochybní, může to vést k soudnímu sporu a všechny zúčastněné strany budou pravděpodobně chtít, aby je u soudu zastupoval advokát.

Obraťte se na společnost  Advokát v Evropě LLC a získejte profesionální a zcela bezplatnou konzultaci od našich advokátů v oblasti mezinárodního práva.