fbpx

Ukrajinský přistěhovalec obdržel náhradu ve výši 95,6 milionu dolarů ve Spojených státech

Ukrajinská přistěhovalkyně, Maria Plekan, 52 leta, získala rekordní náhradu od americké vlády. Podle rozhodnutí soudu postižená obdržela 95 000 000 dolarů v peněžní náhradě za fyzické a morální škody v důsledku krachu obchodního centra ve Philadelphii.

Dvakrát ovdověla, Plekan dorazila do Spojených států z Ukrajiny téměř před 12 lety, aby se postarala o nemocnou tetu svého manžela. Od roku 2002 žije v oblasti Kensingtonu.

MÍSTO NEHODY

Podle oficiálních údajů bylo zraněno 13 osob a 6 zemřelo. Důvodem bylo nečekané zničení obchodu Salvation Army dne 5. června 2013.

Maria Plekan strávila více než 13 hodin pod sutinami obchodu Salvation Army. Advokát postižené poznamenal, že utrpěla zranění neslučitelná se životem. Navzdory tomu Plekan přežila „amputaci gilotiny“ a obdržela rekordní náhradu ve Spojených státech.

Dvě dospělé děti Plekan opustily Ukrajinu a plánují imigraci do Spojených států na dobu neurčitou. Postarat se o matku, která prošla mnoha komplikacemi. Včetně problémů s ledvinami a těžké infekce.

SOUDNÍ PROCES

Stern řekl porotě na soudním jednání, že jeho klient měl 30 operací. Během léčby ukrajinský přistěhovalec do Spojených států ztratil schopnost mluvit kvůli poškození hrdla. Pak Plekan dodal, že Maria potřebuje non-stop lékařskou péči po zbytek života. Budoucí zdravotní výdaje byly odhadnuty na 50 milionů dolarů.

Proces pro příbuzné mrtvých a těch, kteří přežili škody, trval 17 týdnů. Nakonec porota rozhodla, že Salvation Army je zodpovědná za 75% škod způsobených svým zaměstnancům a kupujícím. Naproti tomu majitel budovy Richard Bassiano je zodpovědný za 18%. Arbitr Jerry Roscoe byl pak zodpovědný za stanovení výše vrácení 227 milionů dolarů.

Rozhodnutím soudu Ukrajinská přistěhovalkyně získala největší částku. Toto je považováno za nejvíce odškodněné poškození lidského zdraví v historii Nejvyššího soudu USA.

Pokud máte informace o zranění nebo smrti ve Spojených státech, v Kanadě, informujte kancelář naší společnosti. Pomozme lidem spolu! „Advokát v Evropě“ s.r.o. .