fbpx

Dědické právo v Britské Kolumbii a Kanadě

V Kanadě se neplatí „dědická daň“. Je však nutné zaplatit poplatky za rozdělení dědického majetku. Komise na kontrolu majetku činí 1.4 procenta z celkové hodnoty nemovitosti. Je třeba připravit a podat konečné daňové přiznání a také zaplatit veškeré daně a dluhy zemřelého.

Smrt bez závěti

Pokud člověk zemře bez závěti, majetek se rozděluje podle zákonů Britské Kolumbie o následnictví bez závěti. Osoba, která chce spravovat majetek, se musí obrátit na soud v Britské Kolumbii, aby získala přistup ke spisům o správě. Zákony o nároku bez závěti určují, že majetek bude rozdělen v dané prioritě:

  • pokud nejsou děti, panství přechází k manželovi.
  • když není manžel/ka a jen děti, tak se panství dělí rovným dílem mezi děti.
  • pokud dítě zemře před rodiči, ale nechá děti (například vnoučata zemřelého), zdědí vnoučata podíl svých rodičů na panství.

Pokud zůstal živý manžel/ka a děti, má manžel právo na:

  • prvních $65.000; (B) majetek, který vlastní jen doživotně; (C) obsah v domě; (D) polovina nezdaněného majetku, pokud je jedno dítě, nebo 1 / 3  pokud je více než jedno dítě.

Pořadí dědění

Zbytek se dělí rovným dílem mezi děti. Pokud nejsou manželé, nebo děti, majetek přechází k rodičům. Když nejsou manželé, děti a ani rodiče, tak se majetek dělí mezi bratry a sestry. Jestliže bratr, nebo sestra zemřeli, ale zůstaly děti (neteře a synovci), synovci a neteře zdědí podíl svých rodičů z dědického majetku. Alternativně se panství dělí mezi blízké příbuzné stejného stupně – pokrevní příbuzenství.

Pokud vám zemřel příbuzný na území Kanady, EU, USA a jste legitimním dědicem, požádejte o bezplatnou právní konzultaci v s.r.o. Advokát v Evropě. Pomůžeme vám připravit všechny potřebné dokumenty k převodu majetku zemřelého k Vám. Vždy jsme na vaší straně.