fbpx

Co by měli účastníci dopravních nehod v Nizozemsku dělat?

Pro všechna vozidla v Nizozemsku musí být pojištěna odpovědností vůči třetím osobám (wettelijke aansprakelijkheid) a další pojištění automobilů: požár, krádež.

Pojišťovací agent poskytne evropský formulář žádosti, který musí být uložen v autě. Forma nároku je základem, na jehož základě je pojistná pohledávka podána. V případě nehody všechny strany vyplní a podepíšou formulář na místě činu. Kopie se pak zasílají všem pojistitelům žadatelů o hodnocení.

Co dělat na místě nehody:

1.Okamžitě zastavte.

2.Pokud vozidlo blokuje silnici, použijte nouzová světla a umístěte červený výstražný trojúhelník 30 m z místa činu, aby nedošlo k dalšímu provozu.

3.Všechny zúčastněné strany by měly sdílet informace:

4.Jméno a adresa všech osob účastnících se nehody

5.Registrační čísla vozidel 6.Rekvizity pojišťovny

Menší nehody

Pokud nehoda není příliš vážná (pouze poškození majetku), postupujte podle následujících kroků:

Všichni účastníci nehody vyplní formulář žádosti a podepíšou ho. To lze použít jako důkaz. Pokud dojde k neshodě a formulář nemůže být podepsán všemi účastníky, tehdy může policie zasáhnout.

Měly by být rovněž poskytnuty jména a adresy svědků, jakož i informace o skutečnostech incidentu.

1.Udělejte si fotku místa nehody, pokud je to možné.

2.Formulář žádosti musí být zaslán pojišťovně; v Nizozemsku nejsou žádné lhůty.

Nehody související se zraněním nebo smrtí

V případě nehody, v nichž je někdo zraněn nebo zabit:

1.Kontaktujte policii a v případě potřeby zavolejte sanitku: 112

2.Policie provede oficiální zprávu popisující podrobnosti incidentu a vezme na vědomí osobní údaje všech osob včetně registračních čísel a informací o pojištění.

3.Kopii zprávy o nehodě si můžete vyžádat písemně; uvede se doba a místo (obec), kde došlo k nehodě, a uveďte příslušná registrační čísla vozidla. Zapsat do:

4. Stichting Processen Verbaal (Policejní nadace) (v holandštině)

At: Postbus 7070, 2701 AB Zoetermeer

Tel: Q31 (0) 79 322 98 67

5.Pokud policie nenavštíví místo nehody, musí účastníci shromáždit jména a adresy všech relevantních stran a svědků. Můžete použít evropský formulář přihlášky a podepsat jej všem.

6.Doporučujeme si vyfotit nebo načrtnout místo nehody.

Poznámka: je to trestný čin opustit místo bez poskytnutí této informace.

Není-li strana odpovědná za škodu pojištěna nebo neznámá, může být žaloba podána u společnosti (Waarborgfonds Motorverkeer).

Policie provede oficiální zprávu popisující podrobnosti incidentu a vezme na vědomí osobní údaje všech osob včetně registračních čísel a informací o pojištění. Vyhledejte bezplatnou radu od advokáta naší právnické firmy „Advokat v Evpropě“ s.r.o. a přijímáme maximální náhradu za nehodu v Evropě, ve Spojených státech a v Kanadě!