fbpx

Co dělat v případě nehody ve Španělsku?

Obecné informace

Postup pro dokumentaci v případě dopravní nehody ve Španělsku bude záviset na závažnosti nehody.

Pokud jste zapojeni do menší kolize ve Španělsku. Ať už je to vaše chyba, nebo ne, vy a druhý řidič budete moci vyřešit tento problém mezi sebou. Pokud se nemůžete dohodnout, nebo je něčí tvář zraněná. Měl byste zavolat policii, která musí nahlásit nehodu.

Pokud pachatel nehody nebo jiný řidič, který se nehody podílel, odmítne spolupracovat, je třeba vzít v úvahu veškeré podrobnosti. Mohou sloužit k jeho identifikaci, poznávací značky auta, svědci, kteří sledovali nehodu a podobně.

Ujistěte se, že máte licenční číslo a jméno jiné pojišťovny řidiče. Obvykle pojišťovací agenti ve Španělsku doprovázejí oběti při nehodě během celého procesu.

Pokud jste vy nebo některý z cestujících byli zraněni při dopravní nehodě ve Španělsku. Okamžitě zavolejte sanitku! Koneckonců, lékařská zpráva by měla poznamenat, že zranění byla způsobena autonehodou. Tato zpráva prokáže, že pojišťovna nebo španělské soudy uznávají vaše právo na náhradu škody.

Obraťte se na svou pojišťovnu

Budete mít 7 dní na to, abyste nahlásili nehodu vaší pojišťovně podle španělského práva. Vaše kompenzace bude záviset na typu pojištění, které vaše auto má.

Zpráva o policejní nehodě je důležitým důkazem. Zjistit, kdo je zodpovědný za nehodu. Je nutné připojit kopii této sestavy. Když požádáte o náhradu škody u pojišťovny.

Pokud jste vy nebo některý z cestujících byli zraněni. Měli byste také přidat do kopie lékařských záznamů nároky na náhradu škody.

Důrazně doporučujeme získat právní poradenství od právníků naší společnosti „Advokát v Evropě“ s.r.o. Před přijetím jakékoli náhrady od pojišťoven.

Pokud jste zraněni při nehodě

Pokud máte pocit, že na vině je druhý řidič, můžete podat zprávu španělským úřadům do 6 měsíců od nehody. Tímto způsobem zahájíte trestní řízení. Pokud soudci nevěří, že druhý řidič spáchal trestný čin, stále můžete podat žalobu. Takže zahájit civilní proces do 1 roku ode dne nehody.

Všechny oběti dopravní nehody, bez ohledu na jejich zranění nebo škody, mají nárok na náhradu škody. Nároky na náhradu škody mohou být podány u soudu, pokud byly zaznamenány nehody.

V případě zranění je nutná zkouška dr. Suda (Medico Forense). Magistrát, zvažuje, zda obdrží napětí.
Můžete urovnat mimosoudní spor: váš právník může projednat výši vaší náhrady přímo s pojišťovnou.

Pokud jste se ve Španělsku zúčastnili nehody a utrpěli jste vážná zranění, budete vždy postiženi

ZDARMA PRÁVNÍ PORADENSTVÍ na „Advokát v Evropě“ s.r.o.