fbpx

Jakou kompenzaci můžete očekávat, když dojde k dopravní nehodě na území EU?

Pokud jste nehodu nezavinili, měl by neopatrný řidič nést odpovědnost za veškeré náklady vzniklé při nehodě. Mimo jiné zdravotní účty, léčbu, bolest a utrpení a jakékoliv hmotné ztráty. Když se člověk zúčastní dopravní nehody, pojišťovna druhé strany zpravidla hradí oběti pouze škodu způsobenou dopravním prostředkem. Při nehodě však může vzniknout řada dalších výdajů a nevinná oběť by nikdy neměla hradit  tyto výdaje z vlastní kapsy. Nicméně získat váš nárok na finanční odškodnění je mnohem snažší, když si najmete právníka a máte adekvátní zdravotní dokumentaci. Jako důkaz škody způsobené dopravní nehodou.

Ztracený budoucí příjem

Postižené v důsledku dopravní nehody často trpí fyzickými úrazy a psychickým stresem. Hradí lékařské účty, poškození majetku, ztráty mezd a dalších různé výdaje. Po autohavárii mohou vaše zranění omezit vaše pracovní schopnosti, nebo vás donutit úplně přestat pracovat, což znamená ztratit schopnost výdělku. Jakýkoliv výsledek nehody, která vás donutí vynechat práci a přijít o běžnou mzdu, ať už jde o fyzioterapii, hospitalizaci, dlouhodobé úrazy, nebo invaliditu. Musí být zohledněny ve váš prospěch.

Abyste mohli získat spravedlivé odškodnění, musíte prokázat, že vaše zranění je přímým důsledkem nehody. A ty vedly ke ztrátě schopnosti vydělávat peníze. Bude také třeba doložit dopis od vašeho zaměstnavatele, ve kterém bude uveden váš plat a prodělané hodiny.

Zdravotní náklady

Některé úrazy mohou být zanedbatelné a některé mohou být po dopravní nehodě na silnicích těžké. Pokud máte říznutí a modřiny, nebo trpíte ochrnutím, může vám právník pomoci!

Okamžitě po nehodě je důležité podstoupit kompletnímu lékařskému vyšetření. Možná nepoznáte, že jste se zranili, kvůli adrenalinu proto se obraťte na lékaře, co nejrychleji. Důležité je, aby zdravotní karta byla vytvořena pro váš případ, takže pojišťovna nemůže vyvrátit jakékoli úrazy, na které můžete podat žalobu. Některé z nejčastějších zdravotních výdajů neprodleně po dopravní nehodě: Fyzioterapie; kognitivní terapie; shromáždění pohotovosti konzultace lékaře; lékařské zboží (berle) trvalé náklady na invaliditu, péče o domácnost; péče a léčba.